YOGA
YogaMoja
Lika mycket medveten mental- som fysiskträning!

YogaMoja är ett sätt att känna kroppens brister och fördelar. Det är en medvetet mild fysisk yoga, med en stor portion mental träning. I YogaMoja stannar man kvar i varje ställning i 3-5 minuter. Känslan av kropp, skelett och bindväv gör sig påminda likväl som att man blir uppmärksam på sina tankar och känslor.
När vi åldras förändras kroppen. Huden blir skörare, mängden ledvätska minskar och rörligheten blir mer begränsad. I YogaMoja arbetar man för att bibehålla rörligheten i muskler, leder och vävnad genom att på ett milt sätt belasta skelettet och använda kroppen. Att belasta muskler, ben och leder stimulerar kroppen och reparerar genom att skicka ett ökat blodflöde till den stimelerade platsen.

 

En led som har begränsad rörlighet, blir som en låst dörr utan nyckel. Men om rörligheten kan påverkas kommer blodet och ledvätskan att kunna röra sig mer obehindrat, även kring leden och i förlängningen även runt i resten av kroppen. Att göra YogaMoja är att slappna av i muskulaturen penetrera bindväv och senor runt leder under flera minuter för att belastningen skall vara skonsam, varsam och medveten. Detta påverkar även meridianerna som enligt modern forskning anses ligga inbäddade i all bindväv. Att öka flödet och styrkan i meridiansystemet sägs enligt kinesisk medicin ge välbefinnande. YogaMoja kan vara smärtsam, olidligt och alldeles underbart. Känslor som ilska, irritation och oro kan dyka upp, lika väl som att det känns som om att kroppen kommer att går i två delar av skörhet.

 

 

 

 • Vi tar oss lugnt in i positionen tills vi hittar ett lagom motstånd, en gräns där vi kan stanna en längre stund.
 •  
 • Vi är så avslappnade som möjligt i positionerna
 •  
 • YogaMoja positioner hålls under en lång tid ofta mellan 3-5 minuter
 •  
       
  Kontakta Saga om du är intresserad,
  på telefon 0734-42 43 00
   
     
       


  SUNDOSPA AB ::Vässarögatan 51 ::257 33 Rydebäck ::Telefon 0734-42 43 00::info@sundospa.se